Het op verschillende manieren beleven van Kunst en Literatuur leidt tot het vermogen om niet alleen kunst en literatuur vanuit wisselend perspectief te beschouwen en te beleven, maar ook in het dagelijks leven soepel verschillende inzichten toe te passen. Oog: Joke van Leeuwen
zondag 20 juni 2010
Oerol 2010
Van 14 tot en met 18 juni opgeslokt door Terschelling, wind, Oerol en dus Cultuur.
We waren te gast bij vrienden die al jaren naar Oerol gaan en steeds in een zelfde boerderij in Hee bivakkeren. Wij werden daar gastvrij onthaald en kregen de fijnste kamer van het huis!
Elke dag op pad! Steeds als startpunt Westerkeyn. Kijken of we nog kaartjes konden bemachtigen. Het prikbord heeft ons een paar mooie voorstellingen opgeleverd zoals het spectaculair uitgevoerde verhaal van Fausto Koppie: veel kunst en vliegwerk!
De dansvoorstelling 15 minutes universe in het prachtige bostheater en als hoogtepunt de voorstelling Nacht helemaal achter Oosterend. Een uur fietsen vanwege een sterke tegenwind, maar meer dan de moeite waard. Wat een aangrijpend stuk over (oorlog)slachtoffers en daders. Zo duidelijk verbeeld dat tastbaar wordt dat daders ook slachtoffers zijn, waar hun woede en onmacht vandaan komt. Knap, zo knap, daar waren we behoorlijk stil van.
Verder enorm genoten van de paspoortgebeurtenissen zoals natuurmomenten, de tekenmachine, de droevige kranen bij drooggevallen en de allerliefste lach van de caissière in de bliss superstore, een winkel in de duinen waar wensen en verlangens gekocht kunnen worden.
Onze wensen en verlangens zijn ruimschoots gehonoreerd. Het waren, op alle fronten, heerlijke dagen!
zaterdag 19 juni 2010
Spanje 8 - 16 (21) april
Een heerlijke rondreis door Zuid Spanje: Andalusië.
Vliegen met Transavia. Natuurlijk kreeg ik een plaats voor het raam. Ik begreep pas later dat wat ik zag, een eindeloos geribbeld landschap, olijfboomgaarden waren.
In Malaga een auto gehuurd en na een nacht in een klein, echt Spaans, hotel (Los Geranios)en een echt Andalusisch ontbijt (tomaten overspoeld met olijfolie op stokbrood)reden we richting Granada.
We zochten eerst ons hotel op. De auto moest min of meer op de daarvoor gereserveerde plek getild/geduwd worden, zo nauw dat we eerst moesten uitstappen en dan pas parkeren. Natuurlijk zijn we naar de Alhambra geklommen.
Dag drie naar Ubeda gereden voor een tweedaags verblijf, een familiaire Spaanse ontmoeting en rondwandeling in Ubeda en Sabiote: heel Spaans en heel schilderachtig. Daarna met de auto de heuvels opgereden en ons daar in een restaurant laten verrassen met een glas slakkenbouillon. Na het leegdrinken van het glas, kwamen de slakken een kijkje nemen. ze staken hun koppen uit hun huisjes om te inspecteren waar het vocht gebleven was. Ze zijn ongetwijfeld geschrokken van onze verbijsterde koppen.
In Corboda aangekomen was het een hele toer om hotel Fonda La Corredera te vinden en moesten we door nauwe (verboden in te rijden) straatjes manoeuvreren. De verrassing was groot toen we ontdekten dat het hotel aan een fraai Spaans plein lag: Plaza de La Corredera. Piepkleine kamer zonder eigen douche maar wel midden in de stad.
In een restaurant zaten we vooraan, oog in oog met een zigeunerachtig muziekgezelschap waarmee we opgezogen werden in een adembenemend Spaans temperament.
In Sevilla al weer een familieontmoeting en een romantische en uiteraard zeer toeristische tocht in een koets. Leuk!
De tocht lopend nog eens dunnetjes overgedaan en genoten van de kleurrijke (geel en rood) straatjes en in Santa Cruz heerlijk paella gegeten.
Via Gibraltar (een omweg die zeer de moeite waard was) naar Malaga. Zelfde hotel als de eerste nacht en nog geheel verstoken van nieuws...
De volgende dag, na het inleveren van de auto, kwamen we er op het vliegveld pas achter dat de IJslandse aswolk ons aan Malaga zou blijven binden. Toen wisten we nog niet dat het ons vijf nachten extra verblijf zou opleveren. Ook wisten we nog niet dat de terugreis uit een meer dan 30 uur durende busreis zou bestaan.
Abonneren op:
Posts (Atom)