donderdag 20 augustus 2009

Thé Tjong-Khing


Ontmoeting met Thé Tjong-Khing

Op vrijdag 14 augustus reden Dominique en ik naar Haarlem om de tekeningen voor de kinderboekenweektentoonstelling op te halen. Thema: Eten en snoepen in kinderboeken. 'Waar is de taart' en 'De sprookjesverteller' hebben heel wat eetbeleving in zich!
Van te voren was hij al bij CODA op bezoek en hebben we samen al een keuze uit het vele werk gemaakt.

Precies op de afgesproken tijd stonden we voor zijn huis in een gezellige, wat rommelige Haarlemse straat. Helemaal het soort straat waar wij blij van werden. Die blijdschap nam tijdens het bezoek steeds grotere vormen aan. Wat een man! Naast lekker vertellen toonde hij ook veel belangstelling voor ons werk, maar wilde ook weten wat we zouden doen als dit werk er niet was of er later niet meer is. Wat doe je dan met je tijd?
Intussen toverde hij een lekkere lunch op tafel, dacht mee over de inrichting van de tentoonstelling en had een tekening gemaakt waarop alle figuren die in het museum komen te hangen, voorkomen met een tafel vol 'etenswaren' behorend bij één van de figuren. 'Leuke opdracht voor de kinderen om dat uit te zoeken' zei hij.
Zijn jonge uitstraling en snelle acties maakten indruk op ons. Veel van ons gesprek hoor ik terug in het interview van Kunststof (juli 2009). Daarom voor de liefhebber hier te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten