zondag 20 juni 2010

Oerol 2010Van 14 tot en met 18 juni opgeslokt door Terschelling, wind, Oerol en dus Cultuur.
We waren te gast bij vrienden die al jaren naar Oerol gaan en steeds in een zelfde boerderij in Hee bivakkeren. Wij werden daar gastvrij onthaald en kregen de fijnste kamer van het huis!
Elke dag op pad! Steeds als startpunt Westerkeyn. Kijken of we nog kaartjes konden bemachtigen. Het prikbord heeft ons een paar mooie voorstellingen opgeleverd zoals het spectaculair uitgevoerde verhaal van Fausto Koppie: veel kunst en vliegwerk!
De dansvoorstelling 15 minutes universe in het prachtige bostheater en als hoogtepunt de voorstelling Nacht helemaal achter Oosterend. Een uur fietsen vanwege een sterke tegenwind, maar meer dan de moeite waard. Wat een aangrijpend stuk over (oorlog)slachtoffers en daders. Zo duidelijk verbeeld dat tastbaar wordt dat daders ook slachtoffers zijn, waar hun woede en onmacht vandaan komt. Knap, zo knap, daar waren we behoorlijk stil van.
Verder enorm genoten van de paspoortgebeurtenissen zoals natuurmomenten, de tekenmachine, de droevige kranen bij drooggevallen en de allerliefste lach van de caissière in de bliss superstore, een winkel in de duinen waar wensen en verlangens gekocht kunnen worden.
Onze wensen en verlangens zijn ruimschoots gehonoreerd. Het waren, op alle fronten, heerlijke dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten