dinsdag 5 maart 2013

KIJK Wijhe


KIJK start in Wijhe.

De succesvolle formule van KIJK  in Olst (het Holstohus) krijgt ook in Wijhe vorm nu de commissie KIJK in Wijhe groen licht heeft gekregen voor het inrichten van exposities in het nieuwe gemeentehuis.

KIJK heeft als doel beeldende kunst van kunstenaars binnen en buiten de gemeente Wijhe dicht bij de inwoners en bezoekers te brengen. De commissie KIJK selecteert, samen met de kunstenaars, zowel twee- als driedimensionale en virtuele kunstuitingen. Werk waarmee het publiek de wereld van de verbeelding, verwondering of verstilling wordt ingetrokken. Soms zal het spraakmakend zijn. Zeker is dat KIJK een bezoek aan het gemeentehuis zeer de moeite waard maakt en veel publiek gaat trekken.

Het gaat om drie exposities per jaar in de volgende periodes: van januari t/m april, van mei t/m augustus en van september t/m december. Door de latere start is dat dit jaar anders. Daarom hieronder de data om vast in de agenda te noteren.

De eerste exposanten zijn Ellis Blom en Veerle Koch, beide fotograaf. Hun werk is tijdens
de openingsuren van het gemeentehuis te bekijken van 8 maart t/m 29 mei.
 


Vervolgens komt er van 30 mei tot t/m 4 september  een expositie van het werk van Egbert Hascher, kunstschilder.De derde expositie wordt ingericht door deelnemers van de Kunstroute tijdens de Wiejese Diekdaegen en is te bekijken van 9 september tot begin januari 2014.
De expositie is te bezoeken in het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Natuurlijk weet iedereen het nieuwe gemeentehuis te vinden, maar voor mensen die de weg niet kennen in Wijhe,
Raadhuisplein 1.
Commissie KIJK Wijhe
Anneletty Schumacher ~ Articus bv - kunstenaar - Contactpersoon commissie KIJK Wijhe
Henny Schaapman ~ 't Sal - Atelier De Verbeelding - Kunstenaar
Ina Hascher ~ Kunstkenner
Ria Zandleven ~ Atelier Acht cultuurparticipatie - PR KIJK Wijhe
Geen opmerkingen:

Een reactie posten