zaterdag 18 juli 2009

Deventer op steltenDit jaar was ik een fanatiek Stelten-volger. Het was een mix van naweeën van Oerol en de liefde voor Cultureel Deventer!

Voor het eerst ook echt het programma uitgestippeld zodat ik zo min mogelijk zou missen.
De openingsact 'Victor Frankenstein' liet prachtige en verrassende effecten zien. De muziek was fantastisch. Het verhaal vond ik iets te langdradig. Heeft misschien ook te maken met het feit dat we in Deventer inmiddels behoorlijk verwend zijn.Vrijdag genoten van Ombre, ook al hadden ze wat pech met het geluid.
Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om wel een programma van het concert des levens te krijgen en dat was een behoorlijk individueel en verrassend stukje muziek.
Càllate! was een verhaal vol passie. Zoveel felheid en hardheid tegenover een ontroerende sierlijkheid. Die vurige trektocht over de Brink, met soms gevaar voor eigen leven, zoog de mensen met zich mee. Een voorstelling waar je niet gauw genoeg van krijgt. Ik heb hem twee keer gezien. Net als de 'Drunken Master' in de lantaarnpaal: huilen van het lachen en 'Gavalo Kanibal' De mimiek van die twee circusmensen, de wreedheid en de liefde...Hier werden de oooohs en aaaahs afgewisseld met een volle lach en luid applaus voor al hun acrobatische toeren op een oude motorfiets. Het geluid van een jankende hond uit hun kleine woonwagen moedigde een hond uit het publiek aan daarop te reageren. Tot groot vermaak van het publiek en door de spelers min of meer in hun optreden verwerkt.
Natuurlijk de Deventer groep Gajes niet overgeslagen en diep onder de indruk van de combinatie kerk, muziek en theater, heel fraai! Met daarnaast ook nog 'De verbeelding op stelten'
Zondag het pontje gepakt en genoten van de prachtige, ontroerende en confronterende voorstelling 'Schraapzucht'die makkelijk moraliserend had kunnen worden, maar dat niet werd...
Natuurlijk van alles genoten wat zomaar op mijn pad kwam zoals het Zebratheater, het zeemansverhaal en de Angels.
Tot slot vanaf het terras van FJ genoten van de laatste bewegingen en geluiden van Hellios II en XL-Insects.
Het was een weekend met een gouden rand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten